Oprichter Jaap Jongman:

Ik ben een positief ingesteld persoon die vanuit een gedrevenheid actief in het leven staat. Met de kaartleessport, het uitzetten en organiseren van vele rally's en het rijden van diverse rally's in binnen- en buitenland is de tijd snel ingevuld. Maar er blijft ook nog tijd over om te wandelen zoals Klompenpaden en lange afstandswandelingen (GR5, Pieterpad, Eifelsteig, Ahrsteig) samen met Miryam, mijn vrouw. Regelmatig gaan we er op uit naar onze lievelingslanden zoals, Engeland, Schotland, Ierland, Scandinavië en de Alpenlanden.  

 

Met het kaartlezen ben ik begonnen bij automobielclub de Ellerijders uit Elburg in 1974. Ieder jaar, begin februari wordt door mij de Botterronde uitgezet. Ik heb meer dan 25 jaar in het bestuur van de Ellerijders gezeten. 

In de beginjaren waren de meeste rally's nog nachtritten,zoals  de BGR, Pijlenrit en de DPR, van 's avonds 20:00 uur tot 's morgens 8:00 uur. Dat is nu wel veranderd, er zijn maar weinig nachtritten meer over.

Sinds twee jaar ben ik uitzetter en bestuurslid van de IJssellandrally.

 

In 2014 heb ik de Stichting RallyControl opgericht om mij nog meer op het organiseren van rally's voor, met name, klassieke auto's te kunnen richten. Ik heb de organisatie van de 7-Uren van Emmeloord overgenomen en de rally heet nu kortweg de 7 Uren Rally. Daarnaast hebben we nog twee eigen rally's: de IJssel a la Carte en de DPR (drie Provinciën Rally) Tevens organiseer ik op aanvraag netwerkrally's voor bedrijven of individueel. De One More Chance (OMC) Rally's zijn ontstaan in de coronatijd. Om toch lekker te kunnen rijden in een tijd dat er bijna niets mogelijk was is dit concept een schot in de roos gebleken. Ook nu kun je een OMC Rally rijden, middels de rallycheckapp, op een dag en tijd dat het jezelf het beste uitkomt.

 

Ik zie je graag bij één van onze rally's!

Jaap Jongman

rallycontrol

 

 

jaap-jongman

 

Jaap Jongman, RallyControl