De Viking Rally is een kaartleesrally voor Saab rijders met een decennialange traditie, in 2023 werd namelijk de 60e editie verreden. De kaartleesrit wordt georganiseerd door Saab Club Nederland en oorspronkelijk was de winnaar van het jaar ervoor verantwoordelijk voor het uitzetten en organiseren van de nieuwe editie.

 

Vroeger werden de equipes aan het einde van de dag op pad gestuurd om de hele nacht door te rijden. Tegenwoordig met twee rallytrajecten; één traject in de ochtend en een traject in de middag. Maar het uitdagende en sociale karakter van de rally is gebleven.

 

De Viking Rally is traditiegetrouw een uitdagende klassieke rally die draait om scherp kaartlezen, goed gevoel voor tijd en optimale samenwerking tussen rijder en navigator. De rit wordt uitsluitend met Saab’s gereden op de openbare weg en is binnen de grenzen van de wegenverkeerswet te volbrengen. Iedere equipe ontvangt twee rallyborden, voldoende versnaperingen om ook de inwendige mens tevreden te houden en er zijn meerdere bekers te verdienen.

 

Deelname is uitsluitend mogelijk met een Saab, alle modellen en leeftijden zijn toegelaten. De deelnemers kunnen de uitdaging aangaan in twee verschillende klassen: de Tourklasse, geschikt voor minder ervaren teams en de Sportklasse, voor de meer fanatieke en ervaren deelnemers. De Viking Rally telt mee voor de Erik Carlsson Competitie en uitreiking van de Erik Carlsson Trophee is tijdens de prijsuitreiking van de Viking Rally.

Deelname kosten bedragen 220 euro per equipe. Isa er 1 lid van de equipe lid van de SCN dan zijn de kosten 200 euro per equipe.

 

De rally wordt georganiseerd door Saab Club Nederland in samenwerking met het Dutch Saab Classic Rallyteam en uitzetter Jaap Jongman, van RallyControl.

Inschrijving

All-in prijs van € 200,- voor leden. (Lunch en buffetdiner zijn inbegrepen)

 

Voor niet  SCN-leden is de All-in prijs € 220,- . (Lunch en buffetdiner zijn inbegrepen)

 

Graag het verschuldigde inschrijfgeld overmaken op bankreknr.  NL19INGB0000494766 tnv Saab Club Nederland onder vermelding van de naam van de equipe.


Meer informatie op:

www.saabclub.nl

viking-inschrijven

viking-rallycheck

viking-deelnemers

viking-voorwaarden

viking-reglement

viking-uitslag

Inschrijven is nu mogelijk!

 

Datum van de Viking Rally 2024: 

zaterdag 9 november 2024

 

Start, lunch en finish locatie: 

Brasserie aan de Vijver te Maurik, 

Rijgebied de Gelderse Betuwe.

 

De Viking Rally wordt verreden aan de hand van een samenvatting van het NHRF Reglement

 

Meer dan 200 km prachtige uitgezette route door de provincie Gelderland

 

Geen tijdsdruk. Alleen een (ruime) tijdcontrole bij de start en de finish.

 

Open voor alle typen en leeftijden auto’s, van het merk Saab, alle deelnemers en auto’s zijn aanvullend verzekerd bij de Nederlandse Historische Rally Federatie 

 

viking-flyer-2024

ijssel-a-la-carte

7uren

dpr

omc

saab-viking